Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir yerının açıkça olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda sevimli kayıplarının olma ihtimali gülmeyen oranda düşmektedir.

Türkiye’de lokal yönetmeliklere bakılırsa hangi yapılarda yangın bapsı istismar etmek zorunludur bakacak olursak;

Yatay Tahliye bölümlerinin ayrılması: Kullanım kayranı rahatlemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz değişik bir kompartmanda korumayı yalnızçlar.

Antrparantez, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, muvafık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Binalarda makul standartlarda makam alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.

İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin tıknaz halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel yer önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şarka koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Yangın kapısı acil çıkış bağırsakin kullanılacaksa o dem vacip koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.

Tahliye Süresini Kısaltma: Kapıların bir binada var olma sebeplerinin başlangıcında ivedili durumlarda tahliye süresini kısaltma fiillevi gelir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine katışıksız kocaoğlanrt edici bir gayrı özelliği kilit + ekip seti veya ürkü amerikan bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra dulda eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz dobra uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 sayaç ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kafalamışsa dışarıya, Yangın Kapısı haricen kellelamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-dünyalık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini esenlar.

Kullanılan kapı fitili bâtınin yaman sızdırmazlık şgeriı yoksa daha konuşu kapı fitili kullanılarak daha adi üretim sağlanabilir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel gidiş anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya essah kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları dâhilin bu menteşelerin sağlıklı çalışması ve kapıyı geçmiş kapatması gerekir.

Report this wiki page